Pălincă de Pere

110,00lei
În cazul pălincii de pere Trămuța, perele sunt culese cu grijă din zona Bihorului, sunt dublu distilate în cazane de cupru și lăsate la maturat în butoaie de dud și stejar. Licoarea obținută are un parfum puternic, revigorant și ușor dulceag, care încântă simțurile olfactive. Gustul evidențiază perele bine coapte și suculente, cu un fundal ușor picant.
Pălincă de pere

Pălinca de pere Trămuța este un produs tradițional atestat de Ministerul Agriculturii. Acesata duce mai departe o rețetă moștenită din generație în generație, fiind produsă în cantități limitate. Familia noastră distilează în cazane de cupru tradiționale, perele dulci și zemoase. Înainte de a ajunge în cazan fructele trec printr-un proces lent de fermentație. Maestrul distilar își pune în valoare calitățile  atunci când preia mostre, pe care le degustă și le testează din punct de vedere olfactiv. Această tehnică de fracționare a pălincii este una complexă și costisitoare, însă ne ajută să aducem la suprafață esența fructului. Licoarea este ulterior învechită în butoaie de dud și stejar ce crează arome de fundal și îi conferă pălincii o culoare aurie.

Asociere culinară

O pălincă naturală și de calitate poate fi consumată în aproape orice moment al zilei, fie singur, fie alături de un preparat delicios. Pălinca de pere o recomandăm alături de brânzeturi, legume la cuptor, salată, carne de pasăre sau chiar lângă un desert.

Caracteristici

Cantitate: 350 ml
Concentrație Alcoolică: 50%
Termen de valabilitate: nelimitat
Producător: Chișe Florian