D i s t i l e r i a T r ă m u ț a

Distileria

T r a d i ț i e ș i P a s i u n e

Ceea ce a început cu mai bine de 100 de ani în urmă, ca o mică pălincărie ce deservea locuitorii comunei, astăzi, s-a transformat prin transmiterea din tată-n fiu pe parcursul a 3 generații în pasiunea și afacerea familiei noastre. Distileria Trămuța se află amplasată în comuna Tulca, în partea de sud-vest al județului Bihor, mai precis în Câmpia Crișurilor. 

 

Specialitatea pălincii noastre constă în primul rând în calitatea materiei prime. Solul respectiv calitatea, aroma și gradul de coacere al fructelor sunt responsabile de nu mai puțin de jumătate din calitatea unei pălinci premium.

De asemenea, procesul de fermentație trebuie să se desfășoare în cele mai bune condiții posibile, la o temperatură constantă, cu verificarea periodică a borhotului.

Secretul Materiei Prime

S o l u l , F r u c t e l e ș i F e r m e n t a ț i a

"Rețeta mea vă permite să simțiți aroma și parfumul fructului minute în șir de la prima degustare."

– Chișe Florian, Producător și Distilar

O tehnică unică

D i s t i l a r e a

În producția pălincii noastre utilizăm o tehnologie arhaică, unde focul de sub cazanul de cupru se face din lemne sănătoase din esență tare.

Procesul de distilare are la bază experiența, măiestria și nu în ultimul rând intuiția maestrului distilar. Pentru a ajunge la „sufletul” pălincii Trămuța, înlăturăm „fruntea și coada” prin intermediul unei metode tradiționale, în care maestrul distilar ia mostre pe care le degustă și le testează olfactiv. Această tehnică care aduce la suprafață esența fructelor este un procedeu complex și costisitor, însă una necesară pentru a obține ce mai buna calitate, singura care ne mulțumește pe noi.

În producția pălincii noastre utilizăm o tehnologie arhaică, unde focul de sub cazanul de cupru se face cu lemne sănătoase din esență tare.

Procesul de distilare are la bază experiența, măiestria și nu în ultimul rând intuiția maestrului distilar. Pentru a ajunge la „sufletul” pălincii Trămuța, înlăturăm „fruntea și coada” prin intermediul unei metode tradiționale, în care maestrul distilar ia mostre pe care le degustă și le testează olfactiv. Această tehnică care aduce la suprafață esența fructelor este un procedeu complex și costisitor, însă una necesară pentru a obține cea mai buna calitate, singura care ne mulțumește.

01

S u p ă d e g u t u i c u p a l i n c a

Pentru a crea o experiență senzorială, pălinca obținută trece printr-un procedeu de maturare ce stă la baza unui produs premium. Armonia, echilibrul și persistența distilatului vin ca rezultat al simetrizării moleculelor de alcool cu oxigenul. În distileria Trămuța acest procedeu se realizează în butoaie de dud și stejar pentru cel puțin 6 luni fără a face compromisuri.